Nobody noticed: Chris Baaten

Opening zaterdag 7 april-17 uur
Chris Baaten, Paul van der Eerden, Romy Muijrers, Ad Schouten

Galerie With Tsjalling;
Kostersgang 26-a
9711 CX Groningen

opening hours
wednesda –friday: 12 – 17
saturday: 11 – 17
and by appointment
website galerie

Vanaf 8 april is in Museum De Buitenplaats een groot overzicht te zien van het tekenwerk van Paul van der Eerden. Daarnaast heeft Tsjalling Paul uitgenodigd om in Galerie With Tsjalling een selectie van zijn werk te laten zien, samen met kunstenaars wiens werk hij waardeert.

Bij de tekeningen van Paul van der Eerden (1954) wordt men gedwongen langzaam te kijken. Hij is een minutieuze beeldmaker die met zijn voortdurend verschuivende optiek de toeschouwer welbewust op het verkeerde been zet.

Ook Chris Baaten (1954) probeert je in de war te brengen. Hij stapelt in zijn tekeningen en beelden veel contrasterende stijlvormen op elkaar. We tonen voor het eerst de tekeningen van Baaten, die als beeldhouwer bekendheid geniet. Zijn tekeningen zijn autonome werken, die wel vaak een verbinding hebben met zijn sculpturen.

Romy Muijrers (1993) werkt met negropotlood op papier. Het papier is dikwijls in vormen gescheurd of geknipt en in lagen opgebouwd. Haar tekeningen laten een innerlijke reis zien naar haar persoonlijke herinneringen aan verloren momenten.

Ad Schouten (1946-2017) is bekend door zijn indringende zelfportretten, waarin wordt verwezen naar de kunstgeschiedenis. Hij legt daarbij grote interesse aan de dag voor bijvoorbeeld de door het sociaalrealisme beïnvloede schilderkunst uit de voormalige DDR of voor de modernistische beeldtaal van het Interbellum.