Foto: Dominique Panhuysen

Het boek ‘Zeggenschap zonder bezit’ – verschenen op 30 augustus 2020 – kreeg intussen heel wat aandacht in de media, onder andere met een mooie reportage in Het Parool en uitgebreide recensies in Gonzo Circus en Amsterdam Alternative. Een overzicht.

 

 

In Het Parool verscheen een inspirerende reportage. In de reportage komen diverse bewoners – jong en oud – aan het woord.

Ook De Groene Amsterdammer besteedde aandacht aan de voorbeeldfunctie van Woonwerkpand Tetterode nu het Amsterdamse woonbeleid op de schop moet: ‘Er is zoveel kracht in de stad’.

Wie in Amsterdam-West woont, kent vast ook De Westkrant. De redacteuren roemen de transformatie van ruig krakersbolwerk tot icoon voor alternatief wonen en werken in de stad.

Onmisbaar voor de stad is Amsterdam Alternative. Voor deze gratis publicatie die het andere, niet-commerciële Amsterdam laat zien schreef Jaap Draaisma een mooie en genuanceerde recensie. Ook het alternatieve muziek- en kunstmagazine Gonzo Circus besteedde in editie #160 ruim aandacht aan het boek met een uitgebreide recensie.

Ook de gespecialiseerde platforms pikken het boek op zoals Urban Inspiration, Het Nieuwe Instituut,  Omslag.

Woonwerkpand Tetterode huist in een voormalige lettergieterij die nu een Rijksmonument is: dat ik ook de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland en Ons Amsterdam niet ontgaan.

Het boek is nu te koop bij verschillende Amsterdamse boekhandels en online bij Underbelly.