Esther was tijdens de coronatijd erg actief. Zo heeft ze, in samenwerking met STROOM, een beeld gemaakt voor de entree voor de nieuwbouw voor the primaryschool van the International School The Hague.


Esther: “Afgelopen voorjaar, net een week voor de lockdown is het beeld geplaatst. Ik had ook nog een klein beeldje gemaakt dat een leerling kon winnen wanneer deze raden kon hoeveel glaskralen ik gebruikt heb in het werk, of daar het dichtste bij zat qua aantal. Het beeld heb ik vanwege corona pas een maand geleden officieel kunnen opleveren. Ook toen pas kon ik de school weer in om foto’s te maken.”

opdracht entree internationale school

Verder heeft Esther van 24 oktober t/m 29 november 2020 een expo gehad bij projectruimte BMB (A’dam) getiteld ‘An extended room’. Een expo die, ondanks de coronmaatregelen gewoon doorging, net voor de lockdown eindigde. Esther: “Heel blij dat de tentoonstelling toch nog door ging. Wel hadden we deurbeleid zodat er niet teveel mensen tegelijk binnen waren. Dat ging heel goed. Af en toe wachten mensen buiten maar dat duurde nooit lang en was ook nog gezellig.” Op de tweede foto hieronder is Esther in gesprek met verzamelaar Jeldrik Oorthuys (op de rug gezien) op de opening.

Ook deed Esther met dit werk mee aan de tentoonstelling Vliegend Vrij in de Grote of Barbarakerk in Culemborg van 29 augustus t/m 4 oktober 2020.