Voor woensdag 11 maart fietsen verplaatsten in verband met met opbouw steigers door  aannemer Logchies

fietsen

 

 Beste leden,

Stadgenoot en aannemer Logchies hebben aangekondigd woensdag 11 maart  te beginnen met de voorbereidingen van de laatste ronde van het periodiek onderhoud aan ons complex. Tussen half maart en half juli zullen achter-, voor- en zijgevels van het bouwdeel Bilderdijk, de loopbruggen, De Créche, twee binnendaken en de muren van de grote binnenplaats worden aangepakt. Zie voor de voorlopige planning het spreadsheet in de bijlage.

Waarom zo snel?

Stadgenoot heeft ons begin van dit jaar gemeld dat men verwachtte ‘in de zomer’ met het onderhoud te beginnen. Een van de redenen dat de plannen naar voren zijn gehaald, is dat de BTW op onderhoud per 1 juli weer wordt verhoogd van 6 procent nu naar 21 procent dan. Op een begroting van zeg . 950.000,- scheelt dat 142.500,- die Stadgenoot minder hoeft af te dragen (wat uiteindelijk gunstig is voor onze huur). Immers, 21% btw over 950.000,- is 199.500,- en 6% btw over dat bedrag is 57.000,-.

Bovendien trekt naar verluidt binnenkort de bouwmarkt weer aan en wil Logchies het project nu nog voor het eerder overeengekomen bedrag uitvoeren. Een ander voordeel is ten slotte dat de werkzaamheden dan voor de bouwvak klaar kunnen zijn.

Voorbereiding en planning werkzaamheden

Woensdag 11 maart om 7.30 uur komen de steigerbouwers. Voor het aanvoeren van materiaal en het opbouwen van de steiger moeten dan de poort van Da Costakade 162 en het gedeelte van de binnenplaats langs de IJzersmederij en achtergevel vrij begaanbaar zijn.

Dat betekent dat vanaf dinsdagnacht fietsen uit de onderdoorgang verwijderd moeten zijn, dat de lange fietsenstalling tot maandag 16 maart naar de binnenkant van de binnenplaats wordt verplaatst en de strook langs de achtergevel vrij moet zijn gemaakt.

Vanaf maandag 16 maart wordt de steiger opgebouwd bij De Crèche en langs de achtergevel en kopgevel rechts van de loopbruggen. De steigerbouwers moeten dan vrije toegang hebben door de poort van DC 148.

Leden wordt gevraagd om in de opbouwperiode van de steiger fietsen alleen in de rekken te parkeren.

Voor vragen en informatie kunnen jullie contact opnemen met Chris, Henriëtte of Ruud.